Veelgestelde vragen

Vraagtekens over de NOW en de derdenverklaring? We hebben de meest voorkomende vragen op een rij gezet. Staat je vraag er niet tussen? We helpen je graag verder. Bel of mail ons.

Wanneer heb je een derdenverklaring nodig?

Je hebt gebruik gemaakt van de NOW 1.0, NOW 2.0 of NOW 3.0 en moet een definitieve aanvraag indienen via het UWV. Het voorschotbedrag dat je hebt ontvangen is meer dan € 20.000, maar minder dan € 100.000. Let op: dit geldt voor elk subsidieperiode afzonderlijk. 

Eigen boekhouder of accountant is te duur, en nu?

Helaas hanteren sommige boekhouders en accountants hele hoge tarieven. Bespaar op je accountant of boekhouder en maak gebruik van onze diensten. Wij hanteren vaste lage tarieven. Je weet direct waar je aan toe bent. Betaalbaar en betrouwbaar. 

Wat kost een derdenverklaring?

Automatisering is onze kracht. Hierdoor kunnen we bepaalde processen sneller controleren, waardoor je uiteindelijk minder geld kwijt bent voor de derdenverklaring. We hanteren prijzen startend vanaf € 695. Direct weten waar je aan toe bent? Vraag een geheel vrijblijvende offerte.

Hoe werkt derdenverklaring.nl?

Allereerst vraag je een geheel vrijblijvende offerte aan. Meestal ontvang je binnen enkele uren onze offerte. Akkoord? We gaan meteen aan de slag en vragen de benodigde documenten op. Alles ok? Dan verstrekken we derdenverklaring. Is er een afwijking? Geen nood! Ook dan kan je de derdenverklaring ontvangen. We geven de afwijking aan, waarna je dit kan corrigeren.

Waarmee moet je rekening houden bij een derdenverklaring?

Voor elke NOW tegemoetkoming moet je afzonderlijk een derdenverklaring overleggen. Stel dat je gebruik hebt gemaakt van NOW 1 en NOW 2, dan dien je dus voor beide een derdenverklaring in bezit te hebben. Wij helpen je graag hiermee. 

Is het verplicht dat je eigen boekhouder of accountant de verklaring verstrekt?
Nee, je mag uiteraard zelf beslissen via welke partij je een derdenverklaring regelt. Je kan nog steeds de boekhouding en belastingzaken via je huidige boekhouder of accountant regelen. De derdenverklaring staat hier helemaal los van.
Wanneer moet je de derdenverklaring voor NOW 1 regelen?

Je kan vanaf 7 oktober 2020 de definitieve aanvraag indienen via het UWV. Let op: je hebt hier 24 weken de tijd voor. De uiterste datum is 23 maart 2021. Wees er dus tijdig bij en voorkom terugbetaling van het voorschotbedrag.

Je stuurt geen derdenverklaring naar het UWV, wat dan?

Het UWV zal je aanvraag als niet compleet beschouwen, waardoor je het risico loopt van terugbetaling inzake het ontvangen voorschotbedrag. Wees er dus tijdig bij, en zorg ervoor dat je over een derdenverklaring beschikt.

Wanneer heb je een accountantsverklaring nodig?
Je hebt een accountantsverklaring nodig, indien je meer dan € 100.000 als voorschot hebt ontvangen. Indien je bij de definitieve vaststelling van de subsidie meer dan € 125.000 ontvangt, dan ben je ook verplicht om een accountantsverklaring te overleggen. Wij kunnen je dan helaas niet verder helpen. Je zou dan daadwerkelijk een accountant om de arm moeten nemen.
Wat houdt de NOW-regeling in?

NOW is de afkorting voor  tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid. De overheid heeft dit maatregel in het leven geroepen om ondernemers tegemoet te komen ten tijde van de coronacrisis. Deze maatregel voorziet in de tegemoetkoming in de loonkosten voor ondernemers. Met deze regeling kan je jouw personeel doorbetalen. Let wel: je dient personeel in dienst te hebben.

Hoe werkt de NOW-regeling?

De tegemoetkoming is afhankelijk van je omzetverlies. Hoe hoger je omzetverlies, des te hoger de tegemoetkoming is.

NOW en sprake van een Holding of Groep?

Voor de definitieve aanvraag van de NOW is er een  keuzemogelijkheid tussen een tweetal opties, indien er sprake is van een BV die tot een groep behoort. Je kan ofwel kiezen voor berekening van de omzetdaling op groepsniveau ofwel op werkmaatschappijniveau.

Personal Holding en werkmaatschappij?

Voor de NOW berekening is er sprake van een groep, en dient voor de omzetdaling zowel de holding als de werkmaatschappij in zijn geheel bekeken te worden.

Artikel 6A: afwijken van omzetdaling op niveau groep of concern?

Een BV die deel uitmaakt van een groep mag bij het bepalen van de omzetdaling afwijken van de totale omzet op groepsniveau. Wel zijn hier voorwaarden aan gebonden. Belangrijkste is dat je in dit geval een verklaring van een accountant nodig hebt. Een derdenverklaring wordt niet geaccepteerd.

NOW en stichtingen, ook mogelijk?

Het antwoord is kort en duidelijk. Ja. Ook stichtingen kunnen gebruik maken van de NOW regeling. Het wel of geen winst beogen heeft geen invloed hierop.

De NOW derdenverklaring zo geregeld; Betaalbaar en Betrouwbaar. 

Snel schakelen? Binnen 1 week de derdenverklaring in je mailbox.

Start een gesprek

010 – 818 32 63

contactformulier

info@derdenverklaring.nl

Contact

Goudsesingel 249

3031 EL Rotterdam

Overige informatie

KvK-nummer: 61033642

Derdenverklaring.nl is onderdeel van MANDS B.V.

 

noab gecertificeerd